Jag är bara lite trött.

När vi inte orkar mer så måste vi säga nej. Men vem gör det egentligen? Här, där och överallt finns idealen om människan som bestiger berg. Ja, det finns sådana men för det betyder det inte att alla har dem krafterna. Vi är lika men samtidigt så olika.
Tillsammans med mina böcker sitter jag och dinglar med benen. Jag har valt detta liv men åh, vad jag önskar jag kunde falla fritt. Friheten att kunna sova en vecka eller råka bli sjuk utan att känna av stressen.


Time for school, love

Therese

I jakt på något vackert.

Allting som jag trodde var så långt borta hade plötsligt hunnit ikapp. Kärlek och glädjen kom hand i hand med solens strålar. Vårens tesmaker hade landat i skafferiet, blommigt och sött. Precis som jag ville ha det. Snön smälte och jag vandrade tyst i mina slitna, röda promenadskor. Känslorna vällde fram och jag kunde inte sluta längta efter mer. Mina frusna, spruckna händer mötte våren med glädje.

"Kära Du, ge mig mer", tänkte jag och log mot ljuset.

Febermonstret hemsöker mig.

Han får mig ur balans, inte bara temperaturmässigt utan mentalt med. Jag jagas av skrämmande drömmar och vaknar ännu varmare och chockad.



Hi?

Nackdelar med att bo själv.

Vaknade med feber denna morgon. Jag plågas för det finns ingen som kan pyssla om mig, det saknar jag starkt. Tur jag har Sandra i närheten, hon sa att hon skulle komma över och laga middag ikväll.

Nu ska jag sova igen. Love,

Therese

Det är något i luften, vi åldras snabbt här.


Toothpastefordinner.com


Söndagsfrukost i Vinterland.



Oavsett hur väl man tror att man känner nutiden och vet vart man har sitt förflutna så smiter det alltid in en överraskning titt som tätt. Vi hittar nog aldrig en känslotät isolering. Det kan vara ett gammalt intresse, minnen och ibland till och med människor som vi en gång älskat. Vi stöter lätt på dem i denna minimala värld, och det spelar ingen roll om man flyttar femtio mil. Det förflutna jagar enkelt ikapp oss.

Haunted.

The Man From The North fick mig på fall.

Svimmade framför honom och tur nog så tog han det bra. Ibland klarar jag inte av speciellt stora förändringar. Följde med honom för att basta och trots två flaskor vatten och mat i magen så vek kroppen sig. Brukar inte ha större problem, men jag antar att min hälsa inte är på topp med så lite sömn.





Tidsfördriv är att sitta på Volvos hemsida och designa sin drömbil. Fint. 240 hk. Manuell. R-design. Svart metallic. Och en massa fina tillägg.


Det är tur att det inte kostar att drömma och önska.

Love is in the air.



En tidig morgon idag med, börjar vänja mig vid att gå upp mellan 04-06.
Om en liten stund ska jag upp i luften för ett dubbelpass, ska öva lågfart och navigering med hjälp av fyrar.

Over and out, Therese

I should have given you a reason to stay.


Det jag lever för.



All mörk choklad och just nu har jag fastnat för Zoégas kaffe, skånerost.


Mums, mums, mums...

Businesswoman.



Valde att matcha, blev en korallblus och samma färg på naglarna. Tänkte att ska jag ta ett "fail" på ett prov kan jag göra det med klass. Slängde på mig en kavaj och fick två "passed".


Fyra CAA-prov är skrivna, det känns bra. Jag klarade det.


Lots of love, Therese

I en annan stad.

Fullsatt arena och riktigt bra platser. En grymt spännande match, jag var nervös in i det sista och ett plus i kanten för att Luleå vann. Jag somnade i bilen på väg hem. Det var längesen jag hade så roligt. Han är snäll, The Man From The North.


Kärlek och vind.

Jag tycker om sådant som vi inte kan se men ändå kan känna.

Torsdag.

Min pappa skickade precis ett MMS med en lycklig gubbe som skålar. Båda proven gick jättebra! Nu ska jag plugga varenda minut tills klockan slår över till 16. Andra semifinalsmatchen och Linus fixade två platser. Han håller på Skellefteå och jag Luleå, spännande.

Love

Therese

3 dagar och en bra ursäkt

Torsdag och det är dags att skriva två CAA-prov. Klarar jag dessa har jag examinerat både Air Law och Human Performance & Limitations. Imorgon är det Meteorology samt Communications som står på schemat.

Har pluggat som en ren idiot senaste dagarna(därav tomt här). Nu ska jag se till att sätta dessa!




Love


Therese

The New Yorker.

Jag läste din artikel för någon vecka sedan, den var storslagen och full av liv. Mitt kaffe blev kallt medan jag gång på gång läste om alla meningar. Det slog mig då, inte en enda gång nämnde du mig.

En söndag i Mars.

Idag blev det två timmar i mina röda promenadskor, uppfriskande och härligt med "helt okej"-väder. En söt flicka vinkade ihjäl sig(om man nu kan göra det) mot mig och jag la huvudet på sne, log stort och vinkade tillbaka lika mycket. Då skrattade hon gott.

Barn kan verkligen få en att le.


Love

Therese

Kom ihåg då jag var sex-sju och gick vilse i huvudstaden.







Gick vilse i Vinterland idag medan jag kikade på alla vackra villor och lyssnade på bra musik under min långpromenad. Allt jag tänkte var att skulle jag fortsätta gå rakt fram så kommer jag ju någonstans. Och det gjorde jag, efter en stund hittade jag ut ur villa-labyrinten och tog mig hem.


Nu dricker jag hett kaffe och ska snart gå till Linus. Trevlig lördag!



Love

Therese

Sometimes all you need is: nothing

En gnista och det brinner inom mig. Vill skratta, dansa och leva.

Arvidsjaur ESNX - Skellefteå ESNS

En navigation till Skellefteå en solig dag förra veckan. Helt underbart!
Enjoy.
















Fredag och kyligt värre

Översättningsprov, träningspass och städning på det. Klockan är bara barnet, det är fredag och jag njuter. Fläskfilé ligger i kylen till middagen och jag är redo för ännu en oslagbar helg.



Elvis har kommit över sin kåta period och är nu tillbaka till att spela rollen som min knäkatt. Han gör det perfekt och jag klagar inte. Varmt och gosigt i famnen nu när jag endast har 16°C i min lägenhet.


Love

Therese

Just another bird in the sky

Jag hade tänkt ge ett försök till att twittra, verkar ju lite speciellt. Och roligt.
Det verkar ju vara en helt annan värld. Haha, tänker nu "bättre sent än aldrig..".



Varsågod och följ eller kika in... om ni vill. Ska bli spännande och se om jag hinner med detta.


Klicka här.



Love

Therese

And we were dressed from head to toe in love... the only label that never goes out of style.


Isprinsessa... right?



Ska jag vara helt ärlig är det mer "Bambi på hal is", men det är tur jag kan skratta fritt åt mig själv. Jag har svårt att göra två saker samtidigt när jag åker runt, antingen går det bra med balansen och mitt språk blir oförståeligt eller vise versa.

Det är hur roligt som helst och jag hoppas det blir mer åkning innan sommaren kommer!


Love,

Therese

Det var en gång...

Jag började läsa och det värkte i mitt hjärta. Gjorde ont men kändes ändå bra. Ett avslutat kapitel, ett vackert sådant. Och nu ser jag inte längre bokstäverna klart, jag sitter och gråter.

Måste gå, torka bort dem och snyta min snuviga näsa.


Vad du är vacker, du är så jävla vacker. Min ungdomsvän.

Känner mig gammal för min ålder

En beställning som innehöll gardiner, kuddfodral, underkläder samt tre tröjor/blusar. Det sved ganska mycket då jag såg vilken summa jag landade på. Och jag har även beställt sängkläder, badlakan och annat gott som jag får om någon vecka.


Jag trodde inte jag skulle sitta och prioritera att köpa saker till ett hem istället för härliga produkter och kläder till mig själv vid denna ålder. Det är en konst att inte kunna förlita sig på föräldrarna längre då det gäller ekonomin.

Men jag tycker jag gör det riktigt bra, än så länge.

Sanningen gör ont, vänd den inte till något annat. Se det för vad det är.

Har lyssnat på ännu en till drogföreläsning och alla lyckas vara unika och bra på deras sätt. Det är viktigt att prata om de mörka delarna. Beroende och allt sådant som får oss att tysta ned det. Första gången jag lyssnade på någon som faktiskt aldrig missbrukat men sett det mesta.

Vinterland börjar dra på sig kyliga nätter igen och min lägenhet lika så.


Cold love,

Therese

Because I don't want to be stranded again.


Söndagar är fina, se till att ta vara på dem rätt.


Love,

Therese

Put a smile on a stranger's face.

Jag lyssnar på fin musik som får känslor att välla fram. Dricker små munnar från min kopp med hett te. Letar efter några fina gardiner att beställa hem. Mobilen plingar titt som tätt och ger mig ett leende. Alla levande ljus fyller min lägenhet med behagligt ljus och gudomlig doft.
Jag längtar till morgondagen.
Jag törstar efter framtiden.

Jag uppskattar livet.

Sällsynt middagssällskap

Nu ska jag ut genom dörren, plocka upp min ingifta lillebror på stationen och äta en god middag med honom. Kärlekar kärlek till familjen.



Lördag på skoterleden

En långtur med Linus på skotern, vi tog en tur upp på Akkanålke som är ett ganska högt berg söder om Arvidsjaur. Världens vackraste utsikt en dag som denna, strålande sol och endast lätt vind. Blev en brasa och lite fika innan jag satte mig främst och styrde hem.



Sju pluspoäng till Vinterland.


Love

Therese

Friday, en fri dag

Har tvättat, pluggat och precis kört ett hårt pass med Maria. Kan inte fnittra utan att få ont i magen och jag har gott om mjölksyra i armarna, det är så det ska kännas!


Laddad med nya krafter och redo för helgen!


Love,

Therese

Torsdag och jag lever!

Full fart och ingen vila ute på flygplatsen dagarna långa. Man är tröttare än tröttast då man kommer hem och vill inget annat än att slänga sig i sängen för att få nya krafter.

Igår var jag över till Linus för att hälsa på lilla prinsessan som han var hundvakt åt. Jag är svag för små, lurviga hundar.

Fina bilder från luften kommer inom kort..


Hugs and lots of love,

Therese

I'm burning for you.

Yrsel och tryckande huvudvärk väckte mig imorse så jag slängde mig och sov hela förmiddagen. Känner mig piggare nu och ska dra mig mot gymmet.



Kram

Therese

Att vara smart.



En helt vanlig måndag i luften

Kom hem för en liten stund sedan, har varit ute på flygplatsen hela dagen. Kört två pass och det var riktigt härligt. Elvis hjälpte mig att planera mitt navigationspass men han tyckte det var så tråkigt så han valde att sova på min karta istället.





Nu ska jag slänga ihop en middag.


Love, Therese

Träning och trädgrönsaker.

Nu har jag slagit mig ner för att äta middag, en omelett med sjukliga mängder broccoli. Fick en bra avslutning på helgen, jag är otroligt nöjd. Mitt liv är sådär wow-woom-vackert.

Nu ska jag äta sen planera morgondagens flygning, ska iväg på en navigation samt ett annat pass. Sitter och hoppas på bra väder för jag är taggad.


Love,

Therese

Jag ser asfalten.


Sömnig och sockersöt söndag

En brunch senare så sitter jag här. Det blev en klassisk lördagskväll med några koppar kaffe hos Johan, kom inte hem förrän tre. Lyssnade då han berättade galna och intressanta historier om livet här i Vinterland.

När jag flyttade kändes det som om jag la mig i en dvala men nu känner jag mig mer levande än någonsin. De sa att jag försvann till världens ände, men jag trivs här. Kan andas och släppa taget om den ständigt jagande stressen jag tidigare levt med. Jag känner mig stark, självständig och lycklig. Och vad mer kan man begära?




Jag går hand i hand med livet,

Therese

Remember tonight, for it is the beginning of always.

Det svåraste i livet är inte att se framåt, det är att ta chansen och kunna flytta blicken åt sidan och se andra möjligheter. Stå emot rädslan om att gå själv på öppet vatten.

Det finns inget eller ingen mer än oss själva som har makten över våra liv.

En kväll med en goding





Ikväll kör jag volym och lockar. Nu ska jag slänga ihop en middag.


Over and out,
Therese

Lördag och solen skiner

Sometimes we need to stop analyzing the past, stop planning the future, stop figuring out precisely how we feel, stop deciding exactly what we want, and just see what happens.



Nu ska jag ställa mig i köket och baka. Godmorgon!



Love,

Therese

En till anledning till att gilla Vinterland.

Jag älskar att jag har discovery på tvn, det är ett otroligt bra tidsfördriv. Det komiska med det hela är att jag gillar reklampauserna för då får man se andra reklamer för omväxlingens skull plus att de faktiskt snackar norska.
Ni läste rätt, här i Vinterland så har jag faktiskt norska discovery och jag älskar det.




Nu ska jag ta och slänga mig i ett skuttefodral och ta mig en guleböj.

Ha'et!

Fredag

Äntligen helg!
Jag har hunnit med en halvmil på skidor, gymmat och tagit hand om mig själv. Nu ska jag bara slappna av, är helt slut. SATC, kaffe och en bit fin choklad.


Love

Therese

Mr. Saxobeat och Electroman

Nu ska jag springa iväg några hundra meter till Linus och slänga mig i hans underbart sköna soffa. Ska bara slöa hela kvällen och det ska bli så otroligt härligt.




Love,

Therese

Svälja sin stolthet och ta det som en man.

Att kunna förlåta sig själv är en stor grund i att kunna förlåta andra. Inse och acceptera bristerna, vi alla kan handla fel ibland och speciellt när det gäller nya situationer.

Jag brukar ofta få den känslan att jag önskar att jag kunde ändra på något som jag tidigare gjort. Men jag började fundera efter vägen, började acceptera allt jag gjort eller sagt som var fel och tänkte att "så länge du lär dig något av det". Och självklart ska man försöka ställa det till rätta igen.
Godtar vi våra egna brister kan vi lättare godta andras. Det är en konst att bygga upp en vettig förståelse.

Just remember: att förlåta är inte samma sak som att säga att en viss handling är "okej".


Så, förlåt för att jag ibland är en idiot. Nästa gång, knacka lätt på min axel och säg "Therese, nu är du sådär veck igen... skärpning!".

It's Thursday and my brain knows better.

Nu är jag redo för mitt sista prov denna vecka, ikväll ska jag belöna mig själv med något speciellt. Efter en storstädning i lägenheten. Jag finner harmoni i att städa, strosa runt till musiken och sjunga men vissa gånger hade det inte varit helt fel med en cleaning lady.



Nu ska jag ut bland de starka vindarna och försöka hålla kontakt med marken.


Hej och hå,

Therese

Och du, fantasin dog aldrig. Se, den blev precis min verklighet.



Med boken i ena handen.

Att ligga på topp i några veckor tar på krafterna, detta skulle jag vilja kalla "att-gå-in-i-en-minivägg". Jag ser röda varningsflaggor och något inom mig påstår att det är dåligt.
Har dock ett prov samt en inlämning(handskriven) inplanerat imorgon. Positivt - jag blev nöjd med mina fina snirkliga bokstäver som la sig extra snyggt.

En god natts sömn och jag är på benen igen!





Love,

Therese

Six Years Later by Joseph Brodsky

So long had life together been that once
The snow began to fall, it seemed unending;
That, lest the flakes should make her eyelids wince,
I’d shield them with my hand, and they, pretending
Not to believe that cherishing of eyes,
Would beat against my palm like butterflies.

So long had life together been that once
the snow began to fall, it seemed unending;
that, lest the flakes should make her eyelids wince,
I’d shield them with my hand, and they, pretending
not to believe that cherishing of eyes,
would beat against my palm like butterflies.


RSS 2.0