Crossing your fingers,
saying "I love you".


Nu är middagen dukad, maten färdig och allt som saknas är Sandra.


Efter två veckor är jag tillbaka till min vanliga klass vilket känns bra. Jag gick ensam i kylan och mörkret hade redan lagt sig, men stunden gav mig ett leende. Trots att det är en "Sandbacka-vecka" så var det en bra start på en bra vecka! Jag fick träffa de underbara tjejerna och jag insåg hur mycket jag saknat dom.


Nu är jag redo för veckans utmaningar, jag ska försöka hålla huvudet högt och slå igång min autohjärna som ska mata.. mata... och mata på.


Snart är det fredag!
Lots of love, Therese

Well, all I want to do is believe.

Slippa sitta ensam en söndag och tänka. Gå ensam genom parken sent en lördagskväll. Sno en kudde i sömnen, oj den var visst min. Famla i mörker själv. Hålla min egna hand gående hem från festen. Inte se någon djupt in i ögonen och behöver inte yttra ett ord. Ligga vaken själv och höra tystnaden tränga sig på. Ha ett tomt rum. Använda tandkrämstuben själv. Stå ensam längst fram i kön. Irritera endast mig själv. Prata med spegeln. Boka biljett för en person. Endast ställa fram ett glas till middagen. Prata för mig själv. Sova i en liten ickerelationssängdetvillsäganittos'säng. Koka kaffe till en. Tvätt mina egna kläder. Skratta själv. Gråta själv. Dansa själv. Le själv.


Sprang från det som gjorde mig glad. Sprang från minnen. Och lämnade dig bakom mig.

Thinking about a better day, when you had it in your bones.

Nu är jag hemma i Vinterland igen!
Storstädning och tvättning pågår för fullt. Ska ta mig en till kopp julte och sätta igång och plugga i väntan på att hänga tvätt.
Det är en vanlig söndag, en helt vanlig städa-plugga-andas-söndag... Förutom att det är första advent och jag åt en välförtjänt, extra god frukost.




Det var något speciellt med denna morgon. Kändes som en början på något stort. Glädjen trängde igenom mina väggar och snuddade vid mitt hjärta.
Jag kände pulsen öka i takt med tiden.

Fruit and some tea.. Love, T

Living the life like the dream you have is real.

Idag gick vi över och åt en älskad hotellfrukost som följdes av en uppgradering av lägenheten så nu har vi nytt avtal... "lite" dyrare men mer poäng att resa med! You've got to love RCI! Lite extra ljusterapi och aromabastu var inte helt fel det med.



Imorgon åker vi åt varsitt håll. Jag ska hem till A-jaur och Elvisen, men ännu är inte min semester slut! Ska packa väskan och gå till gymmet nu.


Här ska pumpas muskler.. en fredagskväll!
Love, T

Ridiculous when you read the words as they are.


Dagens googl(minus GL + D)ingar:


Vacker man i mörkt hår
Polynom i faktorform hjälp


Over and out, mathematics all night.

Jag har missat en hel vecka med matte.. och god knows hur många timmar det är. Sitter här och skäms över att jag borde tentat av lite åt gången istället för att sitta med ett ont huvud som värker av alla formler och sådant jag aldrig hört talats om. Det är svårt utan någon som kan coacha mig längs vägen, men jag har klarat det förut så jag ska göra det ikväll med!
Det gäller att sätta upp mål och belöna sig själv - allt blir så mycket roligare!
FlowerPowerLove, Therese

This is just your opinion.
I guess mine disappeared.


Not quite ready yet to become their Destiny.
It pushed them close,
drove them apart,
it barred their path, stifling a laugh
and then leaped aside.

There were signs and signals,
even if they couldn't read them yet.

When you sit back and just breath.










I pretend you're a skittle in this game. Strike and you're out.









Bowling.
Jag och Emelie kom sist, med ganska låga och dåliga poäng. Men roligt, det hade vi alla!

This is life. Let's live!

Idag var vi bjuden på lunch av fastighetschefen, gott! Sedan tog vi bilen för att leta upp ett systembolag, ett apotek och en mataffär. Min förkylning verkar aldrig bli speciellt bra... Attans!
Vi har legat i bubbelpool och latat oss i ljusterapi, aromabastu och alla andra olika slags saunas idag. Nu är man som en ny människa och doftar himmelskt(precis som alla andra dagar).


Middagen är serverad.
Med kärlek, Therese

Good to know it's all a game. Disappointment has a name, it's heartbreak.

En gammal kabinbana/lift som invigdes här år 1952 av någon då levande prins. Skulle aldrig utsätta mig för något sådant, nej verkligen inte. Scary!

Som ni ser så var den lite vinglig, därav ser det så snett ut. Älskade kusinen och jag!


Balkongen som är längst upp till höger tillhör vår. Stora panoramafönster och eftersom vi har övervåningen så har vi öppen spis, det är så mysigt!


Flyttar gärna hit för att bo här några år.


Nu ska ljusen, ansiktsmasker, skrubb och massa produkter fram!
Xoxo, Therese

You may if you wish.

Första natten är avklarad.
Sitter med en kopp kaffe och kikar ut över backen. Idag ska vi ut på en lång vandring så kängorna och de varma utekläderna åker på. Självklart är termosen och kameran med!


Jag sitter och tänker på den tid som varit.
Och allt är klart. Jag förstår nu.



It's Sunday,
Therese

I won't put the lights out. Even though your pale skin is in need of summerlight.








But we're gunna start by drinking old cheap bottles of wine.

Elvis var lite ledsen och trotsig.

"Stående" regnbåge precis vid vägkanten.


Vackert väderfenomen.




Nu är vi äntligen framme i charmiga Åre! Det blir till att äta något gott och basta ikväll. Men först en promenad!


Love, T

She doesn't want to rest, she just want to run.

Resväskan ligger på golvet och Elvis verkar inte så glad över att jag åker. Han har nämligen lagt sig på den för att sova.

Nu ska jag iväg och handla, ikväll kommer Robin ner!




Lots of love, Therese



It's the scent of love. Can you feel it?

Idag avklarade jag ytterligare ett flygprov, denna gång Air Law. Jag känner nu att kroppen slappnar av och att min prestation gick ner till minus på en liten stund. Tre veckor med flyg och prov. Ooh... Jag somnade sittandes med Elvis i knät förut, huvudet hängde ner och vilade i mitt eget knä.

Har även dragit på mig en förkylning med feber, huvudvärk och allt vad den nu bjuder på! Men snart åker jag och då blir det till att friskna till och må bäst.



Jag räknar ner dagarna... snart är det lördag!
Love, T

I still believe.

Jag tror, att när sjukdom är sorg,
är skratt botemedlet.

Jag tror att många lyssnar, men inte hör.
Jag tror på ärlighet och integritet.
Jag tror, i en mors kärlek.
Jag tror på en fars smärta.

Jag tror att varje dag i livet, är
ädelstenar och en skatt av
ett ovärderat värde.



Bumblebee, Bombus ternarius on goldenrod.

Jag trodde jag hade en nostalgi över min barndom men det är bevisat att det är permanent. Jag var alltid försiktig med växter och djur, ville alltid deras bästa och hjälpa dom till ett bättre liv. Det var ofta mamma som fick springa efter mig och säga att ”det kanske räcker nu Therese” då jag jagar en humla med lite honung. Humlor är symboliska för mig. /long story/

Jag sitter nu och tänker över mitt ”dilemma”, men det var ju egentligen inget problem. Jag ville ju bara vara snäll. Det hjälpte inte med alla tillrättavisningar och jagandet från mina föräldrars håll. Jag låter fortfarande svaga humlor krypa på min arm och ser till att flugor får sin ro i det fria. Växterna ska ha sin näring och kärlek osv.





Och jag längtar till våren. Då det vita täcket är borta och jag kan le för ingenting. Och mina humlor kommer hem igen.


Love, T

She finds color in the darkest places and beauty in the saddest faces.

Vintern har tagit över mig. Jag lever på te, kaffe, cappuccino och i princip allt som är varmt! Försöker hålla mig vaken om kvällarna för att hinna med allt plugg. Åh, jag ska kämpa in i det sista.


Snart reser jag bort en vecka. För att hitta nya krafter och återvända för att glänsa! Jag väntar lika ivrigt som ett barn dagen innan julafton.


It's monday.

With love, Therese

Only doing things out of frustration.

Jag åt en sådan otroligt god middag igår med Elin, Isabelle och Maria! Det blev fläskfilé med potatisgratäng och en god pannacotta till efterrätt. Jag hade en riktigt trevlig kväll med underbara människor, detta måste göras om!

Nu ska jag slänga mig i duschen och ta en promenad!
Söndag, en plugg-dag.


Love, T

What you want isn't always what you get.

Jag tipsade mina vänner för någon dag sedan och kan lika gärna slänga upp det här med!

Vinter bjuder oftast på torra, frusna och spruckna läppar!

- Så vad hjälper egentligen?!
Jag har själv alltid förutsatt att salvor, lypsyl från apoteket och till och med att idominsalva skulle fungera utmärkt. Det står ju så på förpackningen och alla säger det!
Men så har vi alla dessa billiga innehåll i dem... och dom tjänar pengar på något som bara lägger sig på ytan. Man är ute efter något som vårdar och går in på djupet, inte något som man måste slänga upp varje kvart och återfukta med.


Skippa de produkter som innehåller vaselin och paraffin! Håll dig till bivax!


Lisenorganics.com har en bivaxsalva(170kr) men även läppbalsam som innehåller bivax för endast 60 kr.


Tips: Skrubba lätt på läpparna efter en varm dusch och återfukta med läppbalsam etc.



Lycka till!

Saying things we haven't for a while.

Ett glas juice, thaimat och en massage senare sitter jag hemma och andas ut. Jag har en otroligt öm rygg just nu, men det är bara att vänta ut tills musklerna går till sig. Det var otroligt skönt och behövligt!


Nu ska jag plugga Air Law och ta mig en kopp Julte från Kahls som jag fick idag! Tackar pappa och Åsa som nu har fyllt på mitt kylskåp, bjöd på massagen, fixat skrivbordet, internet och allt annat. Tur man har en underbar familj!


Snart är det efterlängtade lördag.
Therese

It's time for something true.

Det är fredag och dagen här ute på flygplatsen börjar dra sig mot sitt slut.


Min fredag ser ut att bli helt underbar. Jag ska direkt iväg på massage och sedan blir det förhoppningsvis middag ute. Mitt skrivbord kommer upp idag samt nya internet. Perfect!
Imorgon blir det plugg för fulla muggar och på kvällen har det planerats en middag med flickorna här uppe. Vi ska laga något gott och sedan får vi se vart kvällen tar oss.


Ha en underbar helg!
Och vi får hoppas jag uppdaterar lite oftare nu när jag har internet.

Lots of love, T

Sometimes all we need is love.



“När Olle är tre år, Sara, fem och storasyster Lina, sju, hittas de av polisen. De är nakna och utsvultna och finns i den lägenhet där de bor med sin mamma. Olle bär en överfull blöja och i deras sängar finns varken madrasser eller sängkläder. Det råder kaos i lägenheten, som inte städats på så länge att stanken når ända ut i trapphuset.
Barnen har misshandlats systematiskt under en längre tid, Lina har stuckits med glasbitar och rispats med spik och Sara berättar att hennes sår kommer från att mamman slår henne med sopborsten. De har varit inlåsta i lägenheten dygnet runt och varken gått till skola eller dagis...”

Hur kommer det sig att inte någon, varken från bvc, socialtjänst, skola eller en privatperson har agerat tidigare?

Enligt barnkonventionen får ingen utsätta ett barn för skada, och alla barn har rätt till skydd mot alla former av fysiskt och psykiskt våld.



Det här är ett av de alla de fall som berör på djupet. Personligen och tillsammans med UNICEF så tror vi starkt på att detta hade sett annorlunda ut om barnkonventionen funnits i Sverige. Tror du det med?


Ju fler som kämpar för barnens rätt desto större möjligheter finns det för att kunna påverka!

Walk a mile in my shoes. Then judge.

- Phu.. nu har jag gjort min officiella debut i hockey-bockeyn! Det var otroligt roligt och jag föll bara en gång(bra jobbat).



Nu sitter jag och pluggar det sista inför mitt kära omprov i MET och nu ska jag sätta det, har aldrig varit mer bestämd!
Då jag känner mig redo ska jag springa hem i kylan för att sova. Till helgen får jag nytt internet igen och ett nytt skrivbord(hurray!). Så jag är hos Sandra atm och lånar lite.


Imorgon är det... tisdag och förhoppningsvis får vi fint flygväder!
Lots of love, Therese

When the sun went blue.

Hanna kom upp igår och vi åt frukost tillsammans(+ alla andra måltider). Låg hela dagen i soffan med O.C-boxar och vi drog oss igenom avsnitt efter avsnitt. Direkt då mamma slutade jobbet och kom hem så fastnade hon med. Så vi satt fastklistrade framför tvn hela dagen!





Underbara minnen med en speciell vän!



Det blir nog till att gråta en skvätt idag, ska till min mormors grav och tända ljus och lämna blommor. Vilken djup saknad jag har men det är skönt att man kan le då man tänker tillbaka på alla lyckliga minnen vi fick.



Ikväll blir det till att packa och umgås med Tobias!
Snart åker jag hem igen... Love, T

Killing ourselves a kiss at a time.

Mitt hjärta och min hjärna var på två olika platser då jag vaknade. Jag har en "things to do before I die"-x-list. Och där finns en punkt där jag psykiskt eller fysiskt ska befinna mig på två platser samtidigt. Och idag lyckades jag med det.
Härliga morgonstunder!


Just nu sitter jag och dregglar lite över alla saker jag vill ha och allt jag vill uppleva i livet. Ska nog ta fram ett sött anteckningsblock och njuta av en kopp te. Men först en varm dusch och en naproxen mot min onda rygg!


Idag är det lill-lördag!

Love, T

This is the life you'd love to live.

Jag vaknade upp med Ida bredvid mig igår. Fick världens, då menar jag världens, finaste armband av henne från Härnösands egna Guldsmed Kalling. Det var enkelt, elegant och så otroligt betydelsefullt! Nu har jag min Mini-Ida som jag alltid ska bära. Vart jag än går så finns hon med mig, det är en stark trygghet.

 

En vacker vän hade jag då kvar och hon hade rest för att hälsa på mig. Hon kom på måndagen och vi hade en mysig kväll med en massa djupt samtalande. Vi målade naglarna, åt gott och det var precis som om jag aldrig hade åkt. Igår(tisdag) for vi iväg för att shoppa och jag kan säga att vi spenderade en hel del... Att shoppa med Ida är som att flyga på moln och allt känns så bra. Hon är duktig och känner mig mycket väl! Så att shoppa med Ida är något utöver det vanliga.

Och jag unnade mig ett läppstift(to-die-for) från MUS i färgen Tosca.



Ida.. min vän. Tack för två fina dagar!

 


RSS 2.0