Pure power!



Två träningspass är avklarade idag, vilken jäkla energi jag har haft! Nu blir det en lång dusch och en flaska vatten. Om jag skulle råka avdunsta så vet ni nu varför.

Puss & kram,

Therese

Så kom måndagen!

Står i köket med min kära sambo Sandra! Nu ska vi laga mat och förbereda oss mentalt inför en helkväll med plugg.
Lots of love, T

Du är det vackraste som finns.

Hela livet är en skola.
Du är en ovetande liten sparvunge som växer för var dag som går. Dina vingar breder ut sig och tar upp mer plats för varje liten detalj som tillkommer i ditt liv. Alla fjädrar står för de olika upplevelserna, de har olika färger och representerar känslorna som kom med. Du kommer att dö vacker med erfarenhet och kunskap.


Hela livet är en gåta.
Du lever efter en osynlig instruktionsbok som kom med på köpet. Ibland bryter du mot lagen för du hatar, avskyr och är svag och det står inget om att det är tillåtet. Eftersom större delen av jordens befolkning utgår från den så blir du bemött som om du är osund och karaktärslös. Det är hopplöst, eller hur?


Och om dagarna går du runt och filosoferar varför du inte kan leva ett vanligt liv. Må hända att du är ovetande om att brister är vackra. Jag undrar varför instruktionsboken är utformad som den är. Vem är denna omänskliga individ som var en sådan "idealisk" författare att alla lever efter dennes bok?


Bryt ut, hitta dig själv och skriv din egna bok. En mänsklig, naturlig, vacker, framgångsrik bok. En bok med brister och fina sådana. Lev ditt liv och färglägg dina fjädrar i de färger du älskar.
Du förtjänar det bästa.



Underbara kreativa söndagar!

Trots gårdagens bravader så klev jag upp tidigt denna morgon för att städa undan. Har ägnat min tid att göra upp en ekonomisk planering och till exempel koka sylt. Ibland överraskar jag verkligen mig själv!

Det har varit något fel på nätet här uppe ett bra tag. Men min telefon fungerade som tur var för annars hade jag inte kunna ringt min älskade mamma i panik då jag kokade sylten, hade nog förstört de små kära bären. Det är inte lätt då man gör något för första gången!




Var över på middag hos min farmor. Hon hade dukat upp renkött och allt möjligt, när vi sedan gick hem så hade jag en mycket nöjd Sandra bredvid mig.


Sunday-love,

Therese

Descorchar el vino, mi corazón. Por favor.




En gnutta förförisk armani code, matrix och sminket ligger på plats. Snart kommer Isabelle och Elin över, det blir middag och preparty. Fira att ännu en vecka med prov är avklarad! Det lördag och dags att skruva upp volymen, vinflaskan och såklart skratta.


Ha en underbar fortsatt kväll!

Love, Therese

En frisk fisk.

Har blivit f(r)iskförklarad ytterligare ett år. Tog faktiskt med mig Sandra till besöket som mentalt stöd och för att få en frukostkompis. Har hunnit grovstäda lägenheten inför kvällens besök samt ätit lunch och klockan är bara förmiddag.

- Jag gillar att jag har så mycket tid över till allt idag.



Love,

T

Lite te och en brödskiva.

Snart ska jag slänga mig i sängen för sömnens skull. Ska upp tidigt imorgon för besök hos flygläkare kring åtta på morgonen, det gäller medicinska intyget som ska göras om en gång per år för att få flyga denna klass! Hög säkerhet, positivt.
Nej... nu orkar jag inte mer.


Love,

Therese

Våga investera hos dig själv.

Jag sitter vid mitt stora fönster. Målar naglarna, bränner ner ljus, dricker kaffe och ser på SATC. Mitt förhållande med mig själv har sina taggar, men jag har inte känt dom på länge. Vad härligt!





Lots of love,

Therese

Jag håller fortfarande på...



Tog bara en liten paus. Drog på mig lite färg i en sun-bed med nya rör och nu är jag tillbaka igen. Vi håller tummar och tår imorgon!


Love,

Therese

Meteorologi

Imorgon ska jag klara provet och med marginal. Jag helt enkelt måste...
Resten av kvällen ska mitt internet ligga i lådan. Jag ska sitta insvept i min fårfilt, dricka te och ha boken framför mina ögon. Precis som alla andra dagar, så nu kör vi!


Love,

Therese

Världens bästa kompanjon

Idag satte sig Lyckan på min axel igen, jag fick nämligen flyga och vilken kick man får! När jag sedan kom hem öppnar Sandra dörren och kaffet är färdigt, vilken underbar sambo jag har.


Nu blir det till att fortsätta studera meteorologi!


Styrka och kärlek till er,

Therese

Life is so unlike theory.

Jag tror det är femte gången för idag som jag börjar skriva här. Men jag har inget att skriva om... mer än att jag är lycklig. Och för mig räcker det gott och väl!

Lots of love,

Therese

"Vad är skillnaden mellan självförtroende och självkänsla?"

Jag fick en liten upplevelse idag.
Det var en simpel enkel fråga som Elin ställde till läraren, och jag högg till som om det var något inom mig som inte kunde hålla det tillbaka. Som om jag ville prata högt och förklara, förlikna och få ut det på ett sådant positivt sätt som möjligt.
Jag kom att tänka på att mitt projektarbete kanske ska vara att hålla i en föreläsning. Det hade varit en bra början för att se om någon tar åt sig och det är även en chans för mig att bli hörd. Dela med mig, åtminstone försöka.

Jag tror jag har en drivande kraft inom mig om att förändra. Förändra världen, samhället, synen, människor. Påverka och självklart hjälpa andra till att må bättre. Jag helt enkelt älskar det.


Love

Therese

Kära söndag, medans andra fruktar dig så älskar jag dig.

Klockan ringde strax över sju. Det tog emot för sängen lockade mer än smutsiga kläder, men tvättstugan fick det bli. Därefter har jag fått otroligt mycket plugg gjort och jag har precis kört ett riktigt hårt träningspass med mig själv. Nu är jag redo för en lång dusch... och senare ikväll ska jag belöna mig med några minuter i en sun-bed.



You've got to love life!

Therese

- Goda Nyheter från år 2010 -

När hemska nyheter sköljer över oss varje dag från världens alla hörn är det kanske lätt att resignera och tycka att ingenting spelar någon roll. Att det inte är någon idé att engagera sig. Men det är det visst det. Det går att förändra. Faktum är att UNICEF varje dag lyckas åstadkomma massor av positiva saker som förändrar barns liv.

Gratis hälsovård och medicin till mammor och barn






Sierra Leone. UNICEF för ständigt samtal med regeringar över hela världen för att viktiga beslut ska gynna barnen. Det ger resultat. Som till exempel i Sierra Leone där landets president, Ernest Bai Koroma, har infört en ny hälsovårdspolicy som innebär att gravida kvinnor, ammande mammor och barn under fem år får kostnadsfri medicin och behandling på alla allmänna hälsoinrättningar i landet. Bara under år 2010 har omkring 1,2 miljoner mammor och barn kunnat dra nytta av den nya policyn och fått hjälp att överleva graviditeter, svåra förlossningar och farliga sjukdomar.

Klev upp tillsammans med soluppgången.

Det finns mycket som man ibland är riktigt glad över! Som att tvinga sig upp tidigt, ta vara på dagen för att plugga. Och att Sandra är på väg hit för en god helgfrukost.

Love

Therese

På god väg.





Nu är jag prima färdig med mitt utseende. Står redan med jackan på.


Hej då för ikväll!

Love, T

Jag skulle lika gärna kunna vara en av dem.

Efter tre timmars sömn så var det dags för ett vanligt idrottspass. Trodde jag.

Det kändes som om jag var med i Biggest Loser. Efter det tuffaste idrottspasset jag någonsin haft så var jag nära på att svimma och nästan spy. Precis som de flesta deltagarna i programmet gör efter deras första pass. Jag är varken tjock eller fet, men jävligt otränad nowadays.

Ska bli ändring på det snart, ska nog skaffa gymkort eftersom det inte går att träna i naturen på grund av minusgraderna.


Nu blir det lockar, ljusa ögon och läppstift.


Love

Therese

It's you in the middle.


So just love, make mistakes, and have wonderful times, but never second guess who you are, where you have been, and most importantly, where it is you are going.

I väntan på semester!

Blir till att ladda kaffebryggaren ännu en gång och sitta uppe lite extra länge ikväll. Sista, men svåraste ska tas tag i nu - matematik inför morgondagens prov.





Det skulle passa riktigt bra med lite semester, en liten resa. Som till Åre för en vecka, hur avkopplande och underbart som helst! Kolla bara på bilderna... jag blir lycklig bara jag ser dem. Det skulle även räcka med att Fialottan kommer och hälsar på, saknar min kära kusin Emelie.


Det är snart fredag!

Love,
Therese

Ja, så blev man vädur.

Jag visste att något var fel. Jag har inte längre känt mig som en oxe, nej jag hade det på känn. Något var fel och det var tid att undersökas.

Nya stjärntecken:

Stenbocken: 20 jan - feb 15

Vattumannen: 16 feb - 10 mars

Fiskarna: 11 mars - 17 april

Väduren: 18 april - 12 maj

Oxen: 13 maj - 20 juni

Tvillingarna: 21 juni - 19 juli

Kräftan: 20 juli - 9 aug

Lejon: 10 aug - 15 sept

Jungfrun: 16 sept - 29 okt

Vågen: 30 okt - 22 nov

Skorpionen: 23 - 28 nov

Ormbäraren: 29 nov - 16 dec

Skytten: 17 dec - 19 jan

 

 

Stackars de människor som lever efter detta, dom måste ju vara helt förstörd. Deras liv... har kanske inte längre någon mening.


Let's do this!

Klev upp tidigt och stannade hemma idag, men knappast för att ligga och lata mig. Kände att jag skulle vara som mest effektiv och hinna fler saker om jag gör allt från mitt skrivbord. Det blir vanliga ämnen varvat med meteorologi, hemmavid med te och andra tillbehör.







Nu gäller det!
Love, Therese

Det krävs skicklighet att lära känna sig själv.

Det spelar det ingen roll om vi får alla rätt på provet, lyckas få det bästa jobbet med den där höga lönen som vi alltid trånat efter, vinner något stort eller charmar in sig hos många hjärtan. Med låg självkänsla så kommer vi alltid att vara livrädda för att misslyckas och aldrig riktigt bli nöjd med våra framgångar.
- Det är helt väckt... eller hur?


Det är viktigt med självkänsla, för då kan vi ställa oss upp efter varje gång vi fallit. Och det är viktigt att i vardagen inte se de negativa sakerna utan de bra sakerna! Våra tankar blir till våra känslor och handlingar så för att få ut det bästa av dagen så ska vi snabbt sopa undan negativa tankar och prisa det positiva.


En betydelsefull sak att komma ihåg är att självkänsla är inte samma sak som att vara självgod eller självupptagen. Självkänsla är att kunna vara sig själv i alla lägen och inse sitt eget värde! Acceptera sig själv, för hur löjligt och uttjatat det än må vara så är vi underbara och fantastiska precis som vi är!


Lev ditt liv för din egen skull!
Med kärlek,
Therese

Måndag

Sitter nu i sängen med datorn i knät för att kolla igenom mail och lite annat. Meteorologiboken ligger bredvid mig och jag ska försöka ta mig igenom ett till kapitel... non-stop när det gäller skolarbete just nu.
Och denna dag har varit en sådan dag då telefonen plingat och jag slänger mig över den i hopp om att det varit han. Känner mig som om jag vore 10 igen och jag kan inte sluta hånle mot mig själv!

Se så långt hår jag har fått(!). Har tänkt spara ut och se hur jag trivs.



Nighty night,

Therese

Underbar söndag och avslutning på veckan!

En promenad till Maria och Jonas för middag, efterrätt och plugg. 20 minuter i en sun-bed, en lång dusch och så måla naglarna.
Nu är jag mentalt redo för en ytterligare jobbig vecka.


Jag har ingen anledning till att inte vara lycklig. Jag förtjänar det, behöver det och önskar mig själv det. Jag kan enkelt känna mig stabil i en instabil tillvaro. Inget kan hindra mig och mina drömmar. Och glöm inte bort, samma gäller för dig!




Sweet dreams,

Therese

Har glömt välkomna denna parfym till familjen!

Jag flyttade och lämnade lite saker bakom mig. Men mitt parfymberoende följde med. Tror det kommer vara en av mina skuggor som kommer förfölja mig hela mitt liv. Tur nog så har jag inga problem med det!



Paris Hilton, Siren

Toppnot: Mandarin, Jasmin, Aprikosnektar
Hjärtnot: Kaprifol, Näckros, Cocos orkidéblommor
Basnot: Vanlij, Ljusa träslag, Mysk

Söndagsfrukost för Vinterlandsfamiljen.

Idag kom Sandra över för att äta en god frukost och på det lite smarrigt plugg. Vädret är dåligt, snö och låga moln så det blir ingen flygning. Sånt man får räkna med på vintern, can't wait tills våren då vi får flyga otroligt mycket! Vad roligt det kommer bli.



Sunday and love,

Therese

The bells of Arvidsjaur

Gårdagen var otroligt lyckad! Vi firade att vi klarat ännu en till vecka på flyget, så roligt. Mina båda prov gick bra!

1. Vackra Elin och jag
2. Maria, jag, Isabelle och Elin


1. Två underbara vänner, Isabelle och Elin
2. Fagra Maria Fagerström(!) and me


Nu sitter jag och pluggar. Imorgon hoppas jag på riktigt fint väder för jag har fått ett flygpass, vore så otroligt härligt att virra runt lite i luften! Nu - böckerna igen.


Lots of love

Therese

En enkel men mystisk fredag!

När du är bor ensam och är singel så finns det inget bättre du kan göra än är att samla dina vänner och ta med dem ut. Ni skrattar, har trevligt och umgås. Kanske blir denna en kväll vi sent kommer att glömma, vem vet?




Love


Therese

Dagens samhälle undervärderar sömnen.

Nu har jag pluggat färdigt för idag, slänger ner mig i sängen!
Får hålla tummarna att jag kommer ihåg allt imorgon. Alla tjatar om att det bara är att tänka logiskt, men ibland så är den processen ur funktion för min del. Human performance & limitations är ett otroligt intressant ämne... precis som de flesta som ingår i flygutbildningen!




Sweet dreams, Therese

Normala dagar för en onormal person.

Det är stenhårt pluggande hela veckan. Önskar jag vore hypersmart och hade megaminne! Men jag accepterar mig själv. *.*


Stilar med glasögon dagarna långa, tråkigt nog tror jag att min syn blivit sämre..


Nej, har verkligen inget intressant att berätta och verkligen inte tid med det här! Maria kommer snart över för en sista genomgång inför morgondagens prov.


Ha en fortsatt underbar dag!


Love, Therese

Tid har ett högt värde men inget pris.

Allt är underbart, precis som det brukar vara. Bara en liten detalj: nu har livet gått igång på fullt schema igen = ingen tid till er. Tyvärr!




Då inte hjärnan räcker till får man ta hjälp från hjärtat.
Fullt stöd och det kan hända att aktiviteten går igång igen.
Men tills dess får vi hålla ut och göra vårat bästa!


Love


Therese

Vänskap, kaffe, choklad och litteratur.

Sandra överraskade mig igår med två presenter och idag kom hon över för en tidig frukost. Jag var helt slut, så jag väntade med att gå upp tills hon knackade på dörren. 08:00.


"Vissa människor kommer in i våra liv och försvinner lika snabbt...
Andra stannar kvar ett tag och lämnar fotspår i våra hjärtan och vi blir aldrig desamma igen."




Jag älskar choklad, speciellt mörk och från favoriten Lindt! Kan det bli bättre?


Vänner är värdefulla och fina.

Dags att plugga human performance and limitations!
Love, Therese

Vi alla behöver en liten knuff i ryggen ibland.



Vad underbart det var att många uppskattade inlägget tidigare idag! Det glädjer mig.
Dagen har gått till att städa, plugga, baka och njuta av lugnet. Hela kvällen har jag haft besök, så härligt att rebound:a med Vinterlandsfamiljen, aka Sandra. Och på det en liten belöning.


Nu lockar sängen.


Love, Therese

Det är inte bara en roman, det är ditt liv.

Föreställ dig att du sitter i ett vitt tomt rum. Framför dig har du en gammal skrivmaskin och till höger om den en öppen bok. Denna bok är inte bara en enkel skrift, det är ett heligt verk för föreställ dig att det är ditt liv. Vilket ansvar, eller hur? Du vet att din morgondag kommer finnas med, nästa vecka kommer vara där oavsett om du vill eller inte. Den viktigaste frågan du nu kan ställa dig är också den svåraste.
- Vad vill du att det ska stå?

Du skriver kapitel för kapitel, sida för sida. Genom hela denna bok kommer du hitta svek, glädje, falskhet, kärlek och sorg. Men vad vill du helst fylla den med? Det vore nu helt normalt om du tänker "glädje, lycka, kärlek och allt sådant som jag älskar", vilket jag förmodar att du tänker. Om inte, så kan du sluta läsa nu.
Du förtjänar att din bok är fylld med fyrverkerier, karameller, passion och allt du älskar.. ja, allt helt enkelt! Allt du vill ha, det ska du ha.
Du ska fylla din bok med det du vill leva med, helst resten av ditt liv. Och skulle nu någon eller något smita sig in och fylla några svarta sidor så kan du inte sudda ut dessa skrivna ord i bläck. Men, du kan i återstående kapitel och redan nästa sida välja att aldrig mer ta upp det.


Så nästa gång du stöter på en skitstövel, släng iväg denna person och ut och leta efter de som verkligen bryr sig om vad du skriver i just din bok. Skitstövlar brukar vara farligt underbara, spännande och oemotståndliga. Varför? Vi är mänskliga. Men stå emot är precis vad du måste göra.


Att komma en bit på vägen är svårt, det är omöjligt att förutspå vad som kommer hända i din morgondag och vilka du kan anförtro dig åt. Men har du 20 vackra kapitel att gå tillbaka och läsa så kan du nu med flera kännetecken vara på din vakt för dessa röda varningsflaggor som du själv satt ut.



- Gör det bästa med din vardag och se till att sätta dig själv och ditt välmående i första hand.
Med kärlek, er Therese

Bättre än ingenting är inte bra nog för mig.

Tog en långpromenad med Maria för att handla lite och vi pratade som aldrig förr. Så otroligt skönt att dela åsikter med en smart kvinna som har bra värderingar! Jag mår bra för jag vet att jag kommer spara så mycket tid i framtiden om jag bara är klartänkt och vis. Då det gäller unga män.
Det finns helt klart inte längre några bra ursäkter.


Talking to myself.
Love, Therse

Vasst exempel på en fin lördagsmorgon!

Att stiga upp i ljusningen, 200°C och ugnen sätts igång. Brödformen och alla redskap står redan framme från gårdagen. Ingrediens efter ingrediens plockas fram och så börjar jag sakta men säkert röra ihop allt.
45 minuter går sedan till att plugga med en kopp te.




Nu vankas det en frukost med nybakat bröd, juice och annat gott.
Live and learn to love it.
Therese

Något nytt om dagen är bra för magen.

I snökaoset åkte jag iväg för att köpa fyra skruvar på järnhandeln. Charmigt nog kostade dom bara två kronor. Skruvade upp en hylla och vips, nu har jag mer plats i köksskåpen! Nu fattas bara lite plommonlila detaljer och jag har ett litet och kärleksfullt kök.








Old-love, Therese

Han vill faktiskt inte ha dig.

Nu ska jag ta ett nagellack, en filt, mörk choklad och en bok. Slå mig ner bland tända ljus och en behaglig lampa, för att läsa och må bra.

Ida vet mycket väl om vilka problem jag ska ta itu med, det var hon som slängde boken i mina händer. Hon tvingade mig att köpa den. Och jag hoppas med hela mitt hjärta att hon gjorde det rätta valet!
Jag litar på henne, för hon är min vän.

Lots of love, Therese

You’ll never get through it without your friends.

Sitter klarvaken med en kopp te. Sena kvällar som denna ger mig tid att känna, tänka och låta det vara oberört. Sedan bearbetar jag det.
Det finns odefinierbart många nivåer för hur upprivna eller vilsna vi kan känna oss i livet. Och oavsett vem eller vad som krossade vårat hjärta så kan vi aldrig riktigt börja läka om vi inte har vänner eller godhjärtade människor i vår omgivning.
Vi kommer alltid att behöva varandra någon gång, så se till att prioritera rätt i livet.

En helt vanlig eftermiddag, en helt vanlig torsdag.

- En bild säger mer än tusen ord -


Ungefär såhär har jag planerat att se ut hela dagen. Jag har tvättstugan, städar med mamma och...

.. pluggar!


Medan Elvis bara ligger och ser på. Han har redan hunnit inviga mina nyinköpta sängkläder.


Nu ska jag ta en tur nedför trapporna... kämpa på!
Love, Therese

Min ytterdörr behöver en makeover

Jag har otroligt ful och sliten ytterdörr och min hyresvärd hade satt upp en lika ful "namnlapp". Så i samband med att jag skulle pröva min skrivare för första gången så skrev jag ut en ny. Lite bättre. Lite finare.



Hm.. jag ska nog fixa något snyggare. Och sätta upp något tjusigt.
Men den funkar gott och väl tills dess!


Klart jag tittar på Filip & Fredriks årskrönika 2010 just nu och det är jag nog inte ensam om!



Love, Therese

Ibland är det för lätt att förbluffa sig själv.

Det är olidligt kallt ute.
Nya, vitprickiga, fluffiga duntofflor värmer mina fötter och kaffet står på.

Halva dagen har gått till att packa upp och ställa allt tillrätta. Jag kickar inte med nya tekniska saker men idag installerade jag min skrivare och jag är häpen över att det gick så bra. Jag är otroligt nöjd och den är perfekt för mig!


En potentiell ny bästa vän, maybe.


Over and out, Therese

Tillbaka i Vinterland!

Efter en lång bilresa, dåligt väglag och mycket trafik så kom vi fram. Elvis är överlycklig att vara tillbaka till klösträdet och alla leksaker.

Min mamma var ju så otroligt snäll och skjutsade upp mig och hon ska stanna några dagar. Det är mer än bara behagligt med lite sällskap!



- Välkommen hem! - Tack!
Love,  Therese


Två dagar sent, men hellre sent än aldrig.

Jag sov vid tolvslaget, hade inga krafter i kroppen eftersom jag knappt ätit något senaste veckan. Och nu kan man knappt äta något innan man dör av mättnad! Haha.. might be good for me, who knows?
Men jag började året med att öppna mina ögon och insåg att jag var nästan helt frisk. Nästan.


Jag har blåa naglar, nyfärgat hår och ska nog klippa mig idag.
Men först shoppa hem min favoritconcealer från MUS. Och lite annat...

Så swiss, in i duschen!
Love, T

RSS 2.0