Fallenhet, önskan och begär.

Att ha ett gott sinne för kärlek och lust är en konst. Det går inte varje levande minut men man kan alltid försöka. Att ge lite och samtidigt ta. Vi ställer oss alltid samma fråga, "hur svårt kan det va?".



Therese

Koffeinkick en måndag = nya tag

Efter inte många timmars sömn så sitter jag här med knytna skor. Redo för att ta en promenad till skolan, solen har gått upp och himlen är klarblå.

Det är en fin måndag.




Nu är jag sen! Love,

Therese

Våga ta en risk, släppa tankar och hämningar.

Jag har varit fångad av kärlekens lycka, jag har svikit och blivit sviken. Lämnat och blivit lämnad. Fått drömmar uppfyllda men även många förstörda. Jag har lärt mig mycket längs livets vackra väg.

För inte så längesen så insåg jag att det viktigaste är att kunna blicka upp och se högt, inse sitt egna värde. För med en bra grund är det så enkelt att bygga vidare på något vackert. Det är en viktig byggsten man behöver för att gå vidare, lära sig och ändå se något gott i det mesta. Vakna och känna lugnet, tänka efter vad just jag vill skriva till i min saga denna dag. Vad vill jag uppleva och vad är det jag saknar?


Att våga ta en risk med vetskapen att det gör inget om det går rakt åt helvete.

Söndag, kära söndag

Igår följde jag med pojkarna ut på middag, drog på mig en entrecote som belöning för min vecka som gått så bra. Och då vi skulle betala så fick jag mitt betalt av ena. Jag tror jag har hittat mig två riktigt genuint snälla vänner!

Och idag börjas det igen - tvättstuga, storhandla, städa samt plugga.




Snart en ny månad och en ny vecka!

Puss & kram, Therese

Kom hit, kom mot norr

Fyra gröna, avklarade skolprov denna vecka och imorse blev det ett hårt pass på gymmet.


När man bor långt upp som i Vinterland så hör det till att umgås med riktiga norrlänningar och dem är inget annat än helt fantastiska. Igår var det till att kolla på hockey och idag följde jag med på en skotertur. Helt makalöst underbart!



Lots of love,

Therese

GIORGIO ARMANI


50 ml jag mer än bara älskar.

Toppnot: Amalfi citron, mynta
Hjärtnot: Jasmin, rosa peppar, pion
Basnot: Ceder, labdanum, råsocker- noter


Välkommen till familjen kära, efterlängtade du! Vi har väntat länge på dig.

En snabb uppdatering!

Har presterat bra på båda proven och på gymmet idag. Bestämde mig även för att köpa ett årskort, så nu kan jag inte komma undan med någon "bra" bortförklaring.


En kopp kaffe och de två andra böckerna ligger framme nu för på fredag är det Meteorology och Communications som gäller. Jo, paketet som jag hämtade ut förgyllde min dag - visar vad det var i då jag har tid.


Kärlek,

Therese

Idag...

är det skolprov på schemat, gällande allt i både Air Law & Human Performance and Limitations. Vi får se hur det går.

Lyckönskningar till mig själv!

Måndag

Det hjälpte att jag pikade med att jag gillar att få saker i brevlådan. Det räcker gott och väl med vykort men nu har jag ett paket att hämta ut imorgon. Spännande med presenter... jag tror nästan att jag vet vad det kan vara.



Nu ska jag återgå till böckerna igen.


Love,

Therese

Varning för lite bloggande närmsta tiden!

Fullt upp hela helgen. Igår var jag ut med några vänner, tog det lugnt och hade en trevlig kväll. Blev tidig uppstigning och en massa plugg innan jag blev hämtad för att åka och fika hos en vän för han fyller 20 idag. Tog sedan på mig träningsskorna och körde ett långt pass på gymmet med Maria, det var så otroligt härligt.


Och mitt uppe i allt så sitter jag här, en kopp te och endast mina egna andetag. Ska planera en flygning tills imorgon och hinna med så mycket plugg som det bara går.



Söndagskärlek till mina kära läsare,
Therese

I'm looking for love. Real love. Ridiculous, inconvenient, consuming, can't-live-without-each-other love.


Alla dessa "what if...?"

En vecka sedan:
Strax före 19 på fredagskvällen var det en 250 meter bred lavin som sköljde över länsväg 751 mellan Narvik och Beisfjord. Det sändes fullt alarm och alla tillgängliga resurser skickades ut till området. Polisen inledde en omfattande sökningsoperation eftersom det var tung trafik vägen där lavinen kom. Därför var det både hundar och dykare i sökandet, om fordonet skulle ha sopat till havet av snön.




Jag har sovit oroligt en hel vecka nu, för oavsett om livet känns bra och stabilt här så har jag ändå en stor del av mitt liv på andra platser i världen. Robin är mannen i mitt liv, min andra halva och jag älskar honom mer än mig själv. Han jobbar även i Norge och eftersom han numera bor där så är det inte alltid så lätt att prata med honom. Så lördagkväll, då jag slagit mig ner innan en utgång så ringer han och berättar. "Körde hjullastaren och tro mig, hade jag kört några meter bakom så hade jag inte funnits idag".


Allt som cirkulerar är dessa tankar "tänk om..". Tänk om min bror hade försvunnit tills havs? Jag vet att jag borde glädjas åt tanken att han lever men kan inte hindra mig från att känna sorgen över att vi alla lever i en tvivelaktig värld. Vi vet aldrig vad som kommer att ske imorgon, vi är bara medveten om samtid och forntid. Vad får oss att ta tryggheten för givet och sluta leva i nuet? För allt jag möts av är framtida frågor, framtida planer och framtida relationer.



Vi borde leva för stunden, ta vara på kärleken och se till att de vi älskar - vet om det. Men ibland förbiser även jag, negligerar det faktumet att vi är brutalt maktlös.

When I´m good, I´m very good. But when I´m bad I´m even better.


Tjuvlyssnat.se

Citygross, Värnamo

En tjej och en kille, båda ~25, står vid schampohyllan.

Tjejen: Jag vet inte vad vi ska ha för något schampo. Kan du inte hjälpa mig att välja?
Killen: För mig fungerar det lika bra med vilket som. Ta det som passar ditt hår bäst.
Tjejen (irriterat): Du behöver väl inte vara så oengagerad?!
Killen (ser förbryllad ut): Jag trodde jag var omtänksam.
Tjejen: Men ta något som ser bra ut bara!
Killen (sträcker sig efter första bästa flaska): Den här?
Tjejen (märkbart irriterad): Skojar du? Den är för folk med torrt hår. Jag har inte torrt hår!
Killen (ser bister ut och tar en ny flaska): Den här är för normalt hår. Duger det?
Tjejen (stampar irriterat): Den där! Den är ju billigaste skiten du hittade ju!
Killen (blir förbannad och tar det dyraste han hittar): Sådär! Nöjd nu?
Tjejen (blir mörk i blicken): Ser du inte vilken färg det är på flaskan?
Killen: Den är vit…
Tjejen (argt): Ja, men korken då?
Killen (suckar): Den är grön.
Tjejen: Ja, och hur tror du det skulle se ut i vårt badrum som går i svart och rött?! Va?

Min första tanke var: det här skulle kunna vara jag. Men endast med tanke på sista meningen. Jag färgsorterar nämligen... överallt.



Om att ibland släppa vissa människor.

"För många är detta en förfärlig tanke. Vi tycker det är hemskt att tappa bort människor i livet och gör nästan vad som helst för att lappa ihop trasiga relationer. Ibland håller vi fast vid personer som vi innerst inne vet att vi borde släppa. Vi är sentimentala och vi är rädda för att bli ensamma.
Försök känna efter i ditt hjärta vad den här personen betyder för dig. Är det skuld eller längtan som håller dig kvar? Är det längtan så är det något att bygga vidare på, är det skuld ska du släppa det.

Och det är faktiskt inte meningen att vi ska hänga ihop med alla livet ut. Människor kommer och går i ens liv, vissa har man bara en kort period och några stannar längre. Och förringa inte de kortspringande vännerna, ni har kunskaper ni ska ge varandra som inte behöver ta så lång tid. Sedan kan och ska ni gå åt varsitt håll. Våga släppa taget! Verkliga vänner och kärlekar hittar tillbaka till varandra om det är meningen. De andra ska man inte ha dåligt samvete för. Det är faktiskt skönt att bli av med en del personer som man är färdig med.

Däremot ska man aldrig se tillbaka med bitterhet på gamla relationer. Man lär sig något av alla relationer och det är aldrig bortkastad tid. Det var helt enkelt meningen att du skulle ägna de åren åt den mannen/kvinnan och den relationen och det gäller bara att förstå vad det var du skulle lära dig av det."


Ord från mediet Benny Rosenqvist. Jag tycker det är bra skrivet.

Här tillbringar jag hela min dag.

Inte så illa ändå och jag hör just nu en Gripen fara uppe i skyarna.

Självklart med lite kaffe och mörk choklad.


Love

Therese

Onsdag

Vaknade innan klockan slog sex imorse och trots att jag sovit ut ordentligt så ville inte kroppen gå med på att dra sig någonstans. Huvudet och ryggen värkte och en liten känsla sa åt mig att varva ner. Blir ännu en dag innanför mina väggar med mina böcker i famnen.

Things to do:
· Ringa två otroligt viktiga samtal(hög prio!)
· Gå igenom mailen(som jag låtit ligga några dagar nu)..
· Tvätta
· Plugga
· Ta en paus(promenad+sola)

Här och nu men inte för alltid.


En glad överraskning med mitt namn på!

Idag låg det en kartong i brevlådan och det visade sig vara produkterna som jag beställde förra veckan. Nu kommer mitt hår må gott eftersom det är nytrimmat och får lite extra prep i det kalla klimatet här i Vinterland. Äntligen!





En dag instängd mellan fyra väggar.



Vissa dagar så stänger jag in mig själv. Valde att ha en sådan dag idag, har en hel lista med saker att göra. Men just nu sitter jag och njuter av morgonsolen, en kopp te och vakna med the voice på kanal 5.


Ska lägga på mig ett lager smink, för ser jag mig själv piggare så känner jag mig piggare. Också älskar jag att göra det, fylla på ett lager volym på fransarna men samtidigt se naturlig ut. Hitta balansen mellan ett bra puder, bronzern och rougen - det är konst.

Totally insane.



Det bästa med att träna är känslan efteråt. Och att se hur musklerna är lite lätt spända, det är snyggt och man känner sig stark - underbart!


Love, T

Spin me around to blur the line
between you and I.

Mitt hjärta för dagen är sambon Sandra, vi ska fika ikväll och till helgen ska vi klä upp oss och äta en extra god middag. Idag är det vår dag och den är värd guld!
Nu ska jag dyka ner i böcker.


Se till att ta vara på kärleken, den ger oss energi att klara av vad som helst.

Have we met before?

Det blev en "impuls"utekväll igår.

Bestämde mig sent och blev upplockad för att åka på en stor lokalfest där jag bara kände en enda person. Det är så roligt då det verkligen går upp för sig att fördomar fördummar. Oavsett hur mycket jag försöker att aldrig ha förutfattade meningar så är det omöjligt att gå hundra procent fri från det.


Min vecka är nu fulländad och för att snabbt summera den så finns det ett ord: underbar. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och njuta.


Love,

Therese

Lördagsfrukost med färskt bröd



Nu står jag i köket och har sprecis slängt ihop en deg för att göra små frukostbröd till mig och Sandra.


God morgon!

Redken och fantastiska lockar

Nyklippt och stylat hår, det finns inget bättre! Är på underbart humör och känner mig snygg som aldrig förr. Spikade provet, det är fredag och nu ska jag njuta.

Lots of love,

Therese

Fredag morgon!

När världen visar sig vara ett skarpt och bitande ställe att spendera tid på. Se till att vara ännu vassare tillbaka.

Love, T

Resten av veckans planering


Torsdag: prov - Air Law(gick riktigt bra!)
Fredag: prov - Human Performance & Limitations, tid hos frissan, plugg inför skolprov ♥
Lördag: plugg inför skolprov ♥, Sandra står för middag och jag för vin
Söndag: plugg inför skolprov ♥



Min första halvtimme i luften själv.



(Bilder tagna av Jonathan)

Känslan av att klara av något sådant är helt magiskt. Jag hade en bra dag och mitt vanliga pass gick bra! Vi landade och skulle parkera då jag blev tillsagd att taxa iväg för att göra några landningar själv. Det var oväntat och jag tror jag tappade orden där ett tag. Var extremt nervös(och kissnödig...) men vände det till något bra.

Loggade min första solo-halvtimme.

Godmorgon världen!



Morgonfrisyr, trötta ögon och extremt nyvaken. Jag är i behov av en varm dusch...

Kärlek på besök

Nu har jag äntligen tagit mig tid att gå igen mailen och skicka iväg några viktiga saker. Snart kommer Robin över på ett 5-minuters-besök, synd att jag knappt har någon tid annars så skulle jag duka upp fika så vi kunde sitta flera timmar och bara prata.
Jag vet att han har med sig en liten överraskning till mig... spännande!

Puss & kram

Therese

Lights, camera and wings of gold.





Nu ska jag och Busifer ta upp varsin fåtölj, jag tar en kopp kaffe och han får några söta godisar. Ikväll blir det sista svängen innan morgondagens prov, känner mig taggad.


Jo, idag - 2011-02-09 - så flög jag för första gången utan lärare. Det var magiskt och jag var så extremt nervös och kissenödig att jag dog lite inombords. Blev 1,6 timmar till i min loggbok. Min dag har varit underbar.


Love

Therese

Well, good morning

Jag somnade innan nio igår så klockan ringde 04 denna morgon och jag var helt utvilad. Har fått mycket plugg gjort och lite annat nyttigt trots att vilddjuret själv har hoppat omkring hela tiden. Inte nog för att han börjat öppna garderobsdörrar, nu river han på tapeten igen. Någonting saknas trots att han har hundra olika leksaker. Vad ska jag göra?

Nu blir det en ordentlig frukost innan jag beger mig ut mot flygplatsen.


Love

T

Tisdag

Min dag har bestått av ett flygpass och självstudier inför veckans två prov.



Det är kallt och mycket snö här uppe. Får lite extra vitaminer för var dag som går eftersom solen stannar uppe lite extra. Små behövliga enzymer som gör oss pigga. Tror jag ska gå och bättra min suntan senare idag, behöver en avkopplande paus.


Lots of love

Therese

Kärlek från andra sidan

Kom hem extra sent idag, sitter nu och slänger i mig en snabb middag. Se vad härligt bemött jag blev av brevlådan idag.... vykort ger mig speciella känslor! Så det ser jag gärna mer av(detta är en pik).


Från pappa och Åsa ♥


Dags för mig att sätta igång med kvällens tighta schema, har några hundra saker att göra bara. Men det är ingen fara, jag har roligt medans jag gör dom!

Love,

Therese

We should celebrate and appreciate this!





Det finns många dagar då vi går runt och trånar efter sällskap och lockande närhet. Och ibland går vi så långt att skulle vi hoppa ut ur våran kropp och se på det från ett helt annat perspektiv skulle vi se patetiska ut. Men vi fortsätter att mata på alla dessa ledande konversationer, vi ger oss aldrig.
Har du någon gång hört någon säga "han/hon är helt enkelt inte intresserad av mig"? Ärligt talat så har jag aldrig hört dessa ord, förutom att dom kommer från min egna mun. Och i detta lag så ser jag mig själv som vis. Jag vänder bara på huvudet och kikar efter någon ny godbit att sätta tänderna i, eller någon ny hobby.
Vilket fall som helst, varför fortsätter de flesta hela tiden investera i dåliga relationer? Nöj dig inte med "bättre än inget", man ska förtjäna din uppmärksamhet.

Love, Therese

En viktig del i vardagen!

Shampoo, conditioner från Goldwell och värmeskydd från ghd.
Var extra snäll mot håret idag så det ska det får gotta sig med dessa produkter(när de väl kommer), men självklart så kunde jag inte hålla mig från att beställa ett puder med..


Kram

T

Beslutsångest och en kopp kaffe

Jag har nog ändrat designen här... minst tre, fyra gånger den här veckan. Jag vet inte hur jag vill ha den eller när jag är riktigt nöjd! Men jag låter det vara ett tag nu.. har så lite tid att leka runt här.

Nu ska jag klicka hem lite produkter! Saknar redan Sandra, är så van vid att ha henne i mitt periferiseende och i min närhet.


Sandra och Elvis igår, haha.

Jag ringer na'!
Love, T



This is my way!

Har varit vaken över två timmar nu. Tvättmaskiner är igång, kaffet är hett och böckerna ligger framme. Solen har snart gått upp helt och ljuset slingrar sig in i lägenheten. Jag har fått dagligt mail från Thailand. Åh, vad jag älskar min familj!

Det är söndag och jag kan inte släppa att allt är så vackert.

Love,
Therese

Yoko, jakamoko toto!

Första gången jag vaknade så sträckte jag mig efter kontrollen och slog på tvn. Somnade om och vaknade efter en stund till detta. Tro det eller ej, men det var helt underbart och jag log som bara den! Jag längtar tills man sitter med en unge i famnen och har en riktigt bra anledning till att få sitta och glo på barnprogram dagarna långa.



Tror nog Sandra inte riktigt blir klok på mig. Har nästan hela morgonen gått runt och kört "Yoko? Yoko? Jakamoko, toto!". Jag kände att jag kopplade med detta program direkt.



Love

Therese

Från Vinterland

En underbar bild från idag, Elvis ser livrädd ut men vi älskar varandra så!

Glöm inte leendet hemma, älskling!

Jag är en människa som går runt och ler inombords dagligen nowadays. Jag är lycklig och trivs så bra med det jag har och den jag är!
Idag kunde jag inte hålla det inom mig. Gick och log för mig själv hela vägen hem, det snöade och jag var upprymd. Kände mig levande i en temperaturmässigt kall vintervärld.
Jag förstår inte varför jag har hållit det inom mig. Det kändes fantastiskt och jag blev bemött på ett helt annat sätt! Se där, det är inte så fånigt att gå runt och le ändå trots att man inte har någon vid sin sida och ingen på andra sidan av telefonen.




Ikväll ska jag inviga le-med-ditt-hjärta-veckan genom att baka muffins med Sandra!


Love

Therese

Kristaller av is och ett varmt snötäcke.



Vitprickig av all snö. Det är härligt till en viss del men genast mindre roligt då man går in i värmen och allt smälter så vackert på håret. Det ska klibba sig med både hårsprayen och sminket. Men vad gör det? Lite charmigt må det väl ändå vara.

Och charm, det är att stå och trängas i kön till kassan på affären med sin sambo. Svettas lite och stånka på en tung korg. På något vis så är det mysigt.

Love

Therese

God morgon och ett gott skratt!



Han är som sagt expert på att öppna garderober, skåp, lådor etc. Ser mysigt ut att ligga på en hög kläder!


Nu ska jag ut i snökaoset mot skolan!
Love, T

"Va? Jag? Nej, nej..."


Just nu sitter jag i telefonen, dagliga samtalet med älskade mamma. Halva min andra familjen ligger och solar i Thailand, och jag är inte alls avundsjuk.
Nu kör vi, dags för ett träningspass!


Love
Therese

If you judge people, you have no time to love them.

Om mina dagar snabbt skulle summeras
då skulle endast de finaste höjdpunkterna vara med.
Och mina finaste höjdpunkter är de stunder jag är
omringad av mina vänner.
Det är dem som lämnar kvar storslagna fotspår i mitt hjärta.

RSS 2.0